Holland zenék? Miért ne?

Napi DUTCH

Napi DUTCH

Schorre Chef & MC Vals

Majdnem mint, MC Hawer vs. Tekknő...csak hollandul....vagy olyasmi

2021. október 13. - krisnwesson

Az előző posztokban felvázolt bulihangulatot nem rontanám el ezúttal sem. Kanyarodjunk kicsit Észak-Brabant tartomány felé, innen, egészen pontosan Eindhovenből indult ugyanis a címben szereplő két fiatalember ...neeem, nem MC Hawer és a Tekknő! Bár kétségkívül akad némi párhuzam...lakodalmas vs. modern hangzás itthon, az bizony (kb.) schlager vs. moder hangzás odakint.


Schorre Chef & MC Vals számára a zenei karrier egy hatalmas poénnal kezdődött. 2016 végén, viccből ugyanis írtak egy számot, amit aztán ki is adtak. Az Ik Moet Zuipen!" (Innom kell!) igazi party nóta lett, amit felkapott a közösségi média és ahogy az lenni szokott, jól el is terjesztette. Ez számos fellépéshez segítette őket a kávézóktól a fesztiválokig, majd a PartyfrieX nevű, szintén buli slágerekre ráálló (naná, ilyen névvel mit játszanának? Jazzt? :D) duóval újra kiadták a fenti nótát, amit azóta a BUMA NL (ami kint olyan, mint kb. itthon az EMeRTon, vagy az Artisjus-díj) 2018-ban a legjobb bulislágernek nyilvánította. Azért nem rossz ez egy tréfából indulva...
A videóklipre nem is tudom hirtelen mir írjak. Nem egy nagy költségvetésű klip, nyilván nem is ez, meg a színvonalas vizualitás volt a cél. Elnézve a koncepció nagyjából annyi lehetett, hogy: "gyerekek, menjünk el valami tengerpartra ahol jó idő van, b*sszunk be és közben majd forgatunk valamit, OK?" Valószínűleg a felhasznált pia összértéke többe került, mint maga a videó. De sebaj :D Elrettentésnek így se rossz. :D

Viszont már Észak-Brabant szóba került a bevezetőben, figyelembe ajánlanám még a srácok másik nagy őrültködését, ami ennek az országrésznek a bemutatását célozza meg, bemutatva annak minden jellegzetességét a szövegben, mint pl a jellemzően sokat használt G hang a szavakban, a 'Houdoe'kifejezés (ami kb a Take care (Vigyázz magadra) megfelelője a brabanti holland nyelvben), kitérve a hajnalig tartó tivornyákra és arra, hogy szerintük az ország ezen részén vannak igenis a legnagyobb bulik! Ha valaki önszorgalomból szemezgetné a szöveget itt találja:

https://www.musixmatch.com/lyrics/Schorre-Chef-MC-Vals-Plug-N-Play/Het-Mooie-Brabant

A videóklip pedig:

Tot ziens! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://napidutch.blog.hu/api/trackback/id/tr2516719538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása