Holland zenék? Miért ne?

Napi DUTCH

Napi DUTCH

Sefa

2021. október 28. - krisnwesson

Sefa Jeroen Vlaarkamp, egy fiatal DJ/producer Hollandiából, aki fiatal kora ellenére már egészen nagy diszkográfiát tudhat maga mögött, valamint számos fesztivál fellépést is. Stílusa a Frenchcore.

Itt álljunk meg egy pillanatra, mi is az a Frenchcore? A Hardcore egyik al-sílusa...ja, de mi is az a Hardcore?
Elektronikus zene. Mégpedig egy szélsőséges elektronikus zenei irányzat, ami a kezdetekben egy könnyen megfogható egyéni stílus volt, de mára inkább már egy gyűjtőfogalommá nőtte ki magát, ami alá több tucat al-stílus is tartozik és jelen van a teljes elektronikai zenei spektrumban.
A Frenchcore szintén, egy a Hardcore-on belüli stílus, amin elsődlegesen a francia hardcore-t kell érteni, azonban nem kizárólag (igen, kicsit bonyolult a szerteágazódás miatt). Egyedi hangzása miatt számít külön stílusnak, mégpedig egy speciális stílusnak - A kilencvenes évek közepe táján született meg a francia Manu le Malin és Laurent Ho irányítása alatt. Tempóját tekintve 180 és 240 BPM között helyezkedik el (igen, piszok gyors) és bár Franciaországból indult, népszerűségnek örvend Olaszországban és Hollandiában is.

Nnnaa...Ebben a stílusban tevékenykedik Sefa is. Apropó, ehhez még jól jöhet a már korábban általam ide feltett videó is, csak hogy átérezzük a stílust valójában, esetleg mozogni is megpróbálnánk rá... :D íme ismét, ha valaki tanulmányozná előtte, mielőtt a lentiekbe belecsap: Hakkuh 101

Sefa-ra visszatérve: Első Frenchcore szerzeményét 12 évesen rakta össze (hagyok időt :D ). Ezidőtájt barátkozott össze egy másik népszerű és ugyanebben a stílusban tevékenykedő holland producerrel, Steve Dekker-rel, aki később Dr. Peacock néven lett ismert. Sefa első kiadott zenéi is az általa jegyzett Peacock Records -nál jelentek meg, azóta közös munkájuk is egyre szerteágazóbb.

Az alábbi 'God's plan' című videóját azért teszem most ide, mert tartozik hozzá egy érdekesség is. A produceracademy.net jóvoltából ugyanis felkerült egy videó a youtube-ra arról, hogy az FL Studio program segítségével, hogyan is áll össze lépésenként egy ilyen track.

Először a 'hogyan készült ? ' videó:

Ez pedig a kész mű: 

...na és ha már Dr. Peacock -ot is említettem: 

Ha a fentiek után némi megnyugvásra vágysz, kattints ide és hallgasd meg hogy énekel: Maan

Tot ziens! :D

A bejegyzés trackback címe:

https://napidutch.blog.hu/api/trackback/id/tr2316737220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása