Holland zenék? Miért ne?

Napi DUTCH

Napi DUTCH

A nagy pénzrablás

Népdaltól a party dalig - Holland módra

2021. november 06. - krisnwesson

Jajj a fenti kultikus Netflix sorozatot nyilván nem kell senkinek bemutatnom. A zenéjét is valószínűleg mindenki ismeri, aki a sorozatot látta.

A Bella Ciao-ról van szó, ami eredetileg egy 19. századbeli olasz népdal, amelyet eredetileg a mondina munkásai (rizsföldön dolgozónői munkások) énekeltek, tiltakozva az észak-olaszországi rizsföldeken uralkodó zord munkakörülmények ellen.

A dalt az olasz partizánok módosították és az antifasiszta ellenállás himnuszaként fogadták el 1943 és 1945 között az Olaszországot megszálló náci német erők elleni olasz ellenállás és az olasz polgárháború idején a fasiszták elleni olasz partizánharc idején. Olasz Szociális Köztársaság és náci német szövetségesei. A "Bella ciao" változatait továbbra is világszerte éneklik a szabadság és ellenállás antifasiszta himnuszaként.

Ha viszont módosítás, akkor hozzuk képbe egy kicsit a mi bulizós verziónkat, amit egy holland fiatalember Patrick Burremans követett el. Pat B művésznéven a Bella Ciao-ból egy olyan verziót készített, amely előre megfontolt szándékkal úgy lett hangszerelve, mintha cca 20 éve adták volna azt ki, így teljesen beleillesztve a '90-es évekbeli bulihangulatba. Valahogy így hangzana, ha a Nagy pénzrablás a Netflixen akkoriban ment volna és mindenki ezt a dallamot kezdte volna remixelni...érdekes, de szerethető! :D Csekkoljátok: 

Tot ziens! :D

A bejegyzés trackback címe:

https://napidutch.blog.hu/api/trackback/id/tr2816747458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása