Holland zenék? Miért ne?

Napi DUTCH

Napi DUTCH

Paul Elstak

The Godfather of Hardcore

2021. október 14. - krisnwesson

A mai post Paul Elstak-ról szól, akiről rengeteget lehetne írni. A legendás DJ/producerről és a kezdetekről egy másik blogon írtam is egy hosszabb, tényekre koncentráló bejegyzést, így akit édekel a történetének eleje, az keresse fel érdekességként a 90smusic.blog.hu oldalt. 

Ebben a postban most a 21. századi munkáját mutatom be, ami 2001-ben kezdődött amikor is emberünk alapított egy kiadót, az Offensive Records -ot, ami a már a '90-es évektől népszerű hardcore műfaj újjáéledésével minden évben tudott egy új lemezt kiadni. 2003-ban jelentkezett saját klippel a 'Hardcore State Of Mind' című dalához. Ezt követően gyakran lépett fel hardcore DJ-ként, valamint különböző televíziós műsorokban is feltűnik Hollandiában.

2010. november 8 -án jelenik meg az általa írt New Kids Turbo című film címadó dala. A New Kids önmagában megérne egy másik bejegyzést, aki látta, tuti nem felejti el. Röviden: egy holland comedy sketch, ami egy csapat egyáltalán nem életrevaló, antiszociális fiatalról szól, akik egy észak-brabanti kis faluban, Maaskantjéban laknak. készült róluk két nagyfilm is, tele abszurdabbnál abszurdabb poénokkal ( az első a fent már említett New Kids Turbo a másik pedig a New Kids Nitro). Sokatmondó, már a Turbo videóklippje is, amiben Paul is cameozik egyet  :D

Producerként részt vett többek között a népszerű holland rapper, Jebroer dalainak készítésében is (őt talán idehaza arról lehet ismerni, hogy egy számát feldolgozta a német Scooter együttes - ez volt a My Gabber éééés...ha már Scooter: a fenti New Kids 'formáció' a Friends Turbo videójukat is végig ökörködi :D), de saját zenékkel is jelentkezik és a mai napig aktív előadónak számít.

A legújabb munkáit jellemzően a népszerű happy harcore / hardstyle stílus jellemzi. Ezzel érte el anno is a legnagyobb sikereket.

Aki viszont a fentiek olvasása után bővebben is érdeklődnek Paul Elstak munkássága után, az rengeteg zenét találhat tőle a különböző platformokon. Javaslom mindenkinek, tegyen egy próbát vele, megéri.

Tot ziens! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://napidutch.blog.hu/api/trackback/id/tr516719888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása